Roadshow_succesvol

 

MOBOTIX security vision banner

De beleving > 10 jaar lang plezier met een betrouwbare MOBOTIX IP-video-oplossingOp de MOBOTIX-Roadshow in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Dordrecht zijn adviseurs, gebruikers, integratie- en distributie partners op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen van de Duitse video innovator MOBOTIX. Unieke en creatieve toepassingsmogelijkheden van het unieke MOBOTIX concept zijn gedemonstreerd en toegelicht en zullen bijdragen tot een ruimere en effectieve inzet en gebruik van slimme video en gebouwgebonden technologie.

foto_Eindhoven

De samenvatting van de meest indrukwekkende (unieke) onderwerpen.

 

Enorme reductie van loze alarmen dankzij de ingebouwde ‘bewaker‘ : de MxActivitySensor

Juist buiten, in veeleisende omgevingen met bijvoorbeeld door wind bewegende bomen, schaduwpartijen, voorbij drijvende wolken of sneeuwval, is het detecteren van objecten een lastige zaak. Als elke beweging wordt geregistreerd, is het gevolg een enorm aantal loze alarmen. Dat vereist aan de ene kant erg veel opslagruimte, terwijl aan de andere kant de gebruiker al het materiaal moet doorspitten op zoek naar relevante beelden. Objecten die wel bewegen, maar niet van plaats veranderen, activeren geen signaal. Objecten  die bewegen én van positie in het videobeeld veranderen worden door de ‘bewaker‘, in de vorm van de Activity Software wel als alarm gesignaleerd. De MxActivitySensor zoZwollergt ervoor dat alleen beeldmateriaal wordt opgeslagen of alarmen worden geactiveerd, wanneer er daadwerkelijk iets belangrijks gebeurt in het beeld. De sensor filtert de storende invloeden. Het gehele video bereik of een aantal deelgebieden daarin kunnen afzonderlijk worden ingesteld en op activiteiten worden gescand. Het registreren van objecten die zich in één bepaalde richting bewegen is een extra optie. MxActivitySensor beidt meer gebruiksgemak en vereist veel minder opslagruimte. Effectief zal de gebruiker tot wel 95% aan tijd besparen, omdat alleen nog maar relevante beelden geëvalueerd hoeven worden. De MxActivity sensor is beschikbaar in al geïnstalleerde en nieuw aan te kopen MOBOTIX camera’s als die van de laatste software release worden voorzien.

 

In het donker, door mist of struikgewas personenen en voertuigen detecteren ; MOBOTIX’s Thermal sensor

De nieuwe modules zijn gevoelig voor warmte en geven het contrast weer van de warmte die objecten en personen uitstralen. De Thermal Sensor werkt zowel in daglicht als ook bij volstrekte duisternis. In combinatie met de unieke MOBOTIX-bewaker in de camera, de ActivitySensor, kunnen op die manier ook ’s nachts bewegingen in het videobeeld met zekerheid worden gedetecteerd. Overdag bieden thermische modules ook hun voordelen, omdat ze bewegende objecten signaleren in de schaduw, tijdens de schemering of achter struiken. Machineparken maar ook in de procesindustrie is een warmte sensor een welkome aanvulling om vroegtijdig afwijkingen op te kunnen sporen. MOBOTIX biedt in haar dubbel lens camera, de M15 en S15, zowel een licht sensor als warmtesensor combinatie aan. Op tijd detecteren en direct een begrijpelijk hoog resolutie video beeld erbij, dat voordeel biedt het MOBOTIX concept.

foto_DordrechtDe thermische modules van MOBOTIX zijn weerbestendig en zijn met diverse openingshoeken van de lens verkrijgbaar. De warmte sensormodules zijn nu te bestellen in het M15 camera model.

 

Zoals op de smartphone en tablet, vingervlug en gebruiksvriendelijk, de nieuwe bedienpost : MxMultiviewer
De video-managementsoftware MxMultiviewer is een volledig nieuwe ontwikkeling voor pc-, Mac- en Linux-systemen, waarbij de nadruk is gelegd op een eenvoudige en intuïtieve bediening. Schermvullende weergave met één muisklik, ondersteuning voor meerdere monitoren, overzichtelijke weergave van gebeurtenissen en alarmberichten zijn maar een paar van de talloze voordelen van de nieuwe software. Met name de automatische configuratie van de omvangrijke MxMultiViewer verdient de aandacht. Alle MOBOTIX-componenten in een netwerk worden zelfstandig gedetecteerd en vooraf geïnitialiseerd. Zo kan in een paar minuten een volledig netwerk met camera’s en deurintercoms geïnitialiseerd worden; zonder browser, zonder extra software en – zoals gebruikelijk bij MOBOTIX – zonder kosten. Deze software zal eind 2014 beschikbaar komen.

 

 

Alle techniek in en rondom het gebouw onder handbereik met een compacte gebruikersinterface : MxDisplay

De MxDisplay is een vaste ontvangstinstallatie voor de IP-video-deurintercom die opvallend intuïtief en eenvoudig te bedienen is. Slechts een paar keer vegen met de vinger is genoeg om bijvoorbeeld een overzicht van de camera’s in het gebouw, of de laatste videoberichten bij de deurintercom op te roepen, of om een nieuwe toegangstransponder aan te maken voor een gast. Welk menu de gebruiker ook heeft geopend, hij kan met één druk op het sleutelpictogram overschakelen naar het livebeeld van de deurintercom en de deur openen door iets langer op het pictogram te drukken. Als het nodig is, kan dat nog worden beveiligd met een pincode of transponder. De MxDisplay kan vlak in de wand worden ingebouwd en is zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar. Een ander voordeel van de MxDisplay is dat de ontvangstinstallatie ook draadloos kan worden gebruikt en als basisstation kan dienen voor andere displays in het huis. Smartphones en computers kunnen via het netwerk of ingebouwde WLAN op het display worden aangemeld en bieden daarna op dezelfde manier toegang tot alle functies. Een belsignaal bij de huisdeur wordt ook doorgezonden naar de smartphone of werkplek. Met de functie voor WLAN-toegangspunt biedt de MxDisplay deze smartphones en computers ook toegang tot het internet, wat een extra WLAN-systeem in het huis overbodig maakt. De MxDisplay zal na de zomer beschikbaar komen.

 

 

Bezoekers gecontroleerd toegang verlenen, ook op afstand, ook via uw telefoon : Mx-IP-video-deurintercomDordrecht

Met de IP-video-deurintercom versie T25 en S15M presenteert MOBOTIX een modulair systeem op het gebied van deurcommunicatie en toegangscontrole. De video-telefoonstandaard VoIP/SIP wordt ondersteund en is daardoor ook met diverse telefoonsystemen te combineren. In de cameramodule met de innovatieve 5 megapixel-technologie van MOBOTIX worden de gebeurtenissen rondom de deur opgeslagen. De bijzondere hemisferische techniek met een 360° beeldweergave zorgt dat alles gezien kann worden rondom de camera, en gehoord dankzij de ingebouwde microfoon. Alles wat er voor de deur gebeurt is te registreren inclusief geluid, ook als nog niet aangebeld is. De intercomfunctie wordt aangevuld met de functie openen en sluiten. En dat wereldwijd via bijvoorbeeld een pc of de MOBOTIX-app op de smartphone of tablet. Met een ingebouwde berichtenfunctie zijn zowel bezoekers als bekenden te informeren omtrent aan- of afwezigheid. Bekende relaties kan eenvoudig en gecontroleert toegang verleend worden met een pincode, RFID-transponder of via een intercomverbinding op afstand zonder sleutels te verstrekken.

De intercom kan samen met andere geïnstalleerde MOBOTIX-camera’s en systeemtoebehoren worden uitgebouwd tot een multifunctioneel totaalsysteem. Het complete pakket van de T25/S15M (inbouw intercom) is beschikbaar.

Mobotix Roadshow © 2014 Frontier Theme