moonlight

MX-Moonlight-technology

6MP Moonlight Sensor Technology

De nieuwe benchmark in Lowlight voor Objects in Motion
Klik hier om een offerte aan te vragen.

De gloednieuwe MOBOTIX 6MP camera’s hebben een toename van de lichtgevoeligheid ten opzichte van de voormalige 3MP camera’s van meer dan 100 keer. De monochrome versie omvat zelfs een 300-maal hogere gevoeligheid dan de vorige reeks. In plaats van een volle seconde van de belichtingstijd van de nieuwe 6MP systemen kun je in veel gevallen met 1/100s volstaan, wat resulteert in het vastleggen van zelfs snel bewegende objecten bij weinig licht.

MX-Lowlight-vergelijk

Vergelijking van 3MP, 5MP en 6MP lenzen. Klik op de afbeelding voor een grotere weergave te zien

Korte Exposure tijd is Essentieel

In beveiliging omgevingen moet op elk moment en daarom ook elke frame van een video-opname zo scherp mogelijk zijn. Voor bewegende objecten impliceert dit de noodzaak van korte in plaats van lange belichtingstijden. Helaas een korte belichtingstijd van 1/100 s pakt 10-maal minder licht dan een 1/10 s. Vooral in omstandigheden met weinig licht, zal de lens, de beeldsensor zelf en de beeldverwerking van hoge kwaliteit moeten zijn om een scherp en helder beeld van een bewegend object te kunnen maken.

Alleen een scherp beeld is een geschikt als bewijs!!

In donkere scènes lange belichtingstijden van maximaal 1 seconde creëren heldere beelden van statische objecten. Perfect om objecten in de duisternis te herkennen. Maar als objecten bewegen, zullen lange belichtingstijden vervaging of spookbeelden creëren, wat verificatie van bewegende objecten bijna onmogelijk maakt.

In beveiligingstoepassingen zijn bewegende objecten van groots belang, daarom zijn korte belichtingstijden essentieel om te begrijpen wat er gaande is. Sommige fabrikanten gebruiken een combinatie van technologieën zoals het toevoegen van frames om een ​​helderder beeld (bijv Lightfinder, HDR, enz.) te genereren. Echter, met het toevoegen en op elkaar stapelen van volgende frames, kunnen kleine details of objecten in de scène worden weggedrukt of vervormd, hetgeen onaanvaardbaar is in beveiligingstoepassingen.

Geoptimaliseerd voor de beste prestaties

Deze enorme toename in lichtgevoeligheid werd bereikt door verschillende middelen: bredere sensor met meer pixels om meer licht te vangen, een hardware-ruisreductie filter rechtstreeks op de sensor, een nieuwe geavanceerde lens met een betere lichttransmissie en verbeterde software voor beeldverwerking waardoor de ruis wordt verminderd in omgevingen met weinig licht.

Dit noemen we de nieuwe MOBOTIX Moonlight Technology.

 

Klik hier om een offerte aan te vragen.

 

Extra informatie, open het pdf bestand hier: MOBOTIX Nieuwsbrief April 2015

Mobotix Roadshow © 2014 Frontier Theme